Première Philips van Horne op beiaard

Tijdens het Kloostertuin Concert op 24 juni wordt de première uitgevoerd van ‘Philips van Horne’ op beiaard. Stadsbeiaardier Frank Steijns zal de nieuwe muziek vanuit de klokkentoren van de Martinuskerk als confetti uitstrooien over Weert. Hoe mooi is het om dit live mee te kunnen maken vanuit de kloostertuin aan de Maasstraat. Je bent van harte welkom om 14.00 uur.

Componist Rob Goorhuis schreef ter ere van 450 jaar Van Horne een speciale compositie: zowel voor harmonieorkest als voor beiaard. Het harmonieorkest voert haar werk uit op 18 november. Frank Steijns voert het werk voor beiaard uit op 24 juni.

> Lees meer over het Kloostertuin Concert

Het Kloostertuin Concert wordt mede mogelijk gemaakt door: VSBfonds, gemeente Weert en Zusters Bigittinessen