Op 18 september treedt het Percussion Ensemble Weert op met het Mallet Collective. Samen laten ze zien waarin Weert uitblinkt: melodisch slagwerktalent!

ZA 18 SEPT // 20.30 UUR // FRANCISCUSHUIS WEERT

TICKETS

Het Percussion Ensemble brengt een prachtig programma met werken van Elgar, Prokofiev, Strauss en Kessels. Het Mallet Collective speelt werken van Bach, Mellits en een wereldpremière van Anne-Maartje Lemereis.

Percussion Ensemble Weert

De leden van het percussion ensemble Weert hebben een buitengewone staat van dienst opgebouwd in de Limburgse en Nederlandse slagwerkwereld. De concoursdeelnames in 1998, 2003, 2007 en 2011 waren zeer succesvol met telkens “lof der jury” als resultaat. Daarnaast speelt het ensemble ook op bijzondere cross-over concerten. Het ensemble staat onder leiding van dirigent Henrico Stevens.

Mallet Collective

Mallet Collective bestaat uit gerenommeerde slagwerkers uit Weert en daarbuiten. Ze leggen de focus op vernieuwend repertoire en compositie-opdrachten. Daarbij leggen ze het muzikale niveau zo hoog mogelijk. Het ensemble bestaat uit Maikel Claessens, Ramon Lormans, Georgi Tsenov en Vincent Houdijk.

Cultureel Lint

Dit concert wordt uitgevoerd in het kader van Cultureel Lint 2021: de Uitmarkt van Weert.