Percussion Ensemble Weert

PEW Silvesterconcert 2017 (19)

Het Percussion Ensemble Weert speelt in de hoogste divisie van de amateurmuziek. Onder leiding van Henrico Stevens speelt het ensemble een zeer uitdagend repertoire. Slagwerkmuziek wordt daarin van alle kanten belicht.

Voor de uitvoering zijn veel verschillende instrumenten nodig. Er is altijd een vrachtwagen nodig om alle spullen te vervoeren.

De leden van het percussion ensemble hebben een buitengewone staat van dienst opgebouwd in de Limburgse en Nederlandse slagwerkwereld. De concoursdeelnames in 1998, 2003, 2007 en 2011 waren zeer succesvol met telkens “lof der jury” als resultaat. Daarnaast speelt het ensemble ook op bijzondere cross-over concerten.

Sinds september 2015 zijn de krachten van de percussionensembles van de Stedelijke Harmonie St.-Antonius en de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 gebundeld in Percussion Ensemble Weert. Alles is in huis: talentvolle muzikanten, een goede dirigent en een bijzonder repertoire.

Sinds januari 2018 staat het Percussion Ensemble onder leiding van Rico Stevens, die het stokje overnam van de tijdelijke dirigent Leon Camp.

>> Meer: Facebook – pagina van Percussion Ensemble Weert