Open tijdens verbouwing

Op 25 mei werd tijdens een borrel stilgestaan bij de afgeronde verbouwing van Muziekhuis Weert. Tijdens de twee jaar durende verbouwing was het Muziekhuis gewoon open. Inmiddels is het Muziekhuis het thuishonk geworden van de Stedelijke harmonie St.-Antonius, Kerkelijke harmonie St.-Joseph en Percussion Ensemble Weert.

De verenigingen hadden een verleden als ‘stadsnomaden’. Ze trokken door de jaren heen van zaal naar zaal. Met de gezamenlijke aankoop van het Muziekhuis Weert kwam daar een einde aan. De voormalige gymzaal aan Schuttebeemd 132 werd omgevormd tot repetitieruimte waar menige verenging jaloers op is. Het pand werd volledig gerenoveerd. Er werd een voorraadruimte aangebouwd. De toiletten en ramen werden vernieuwd en tot slot werd er een keuken gemaakt.