Leerlingen leren componeren

Op woensdag 7 februari heeft Rob Goorhuis een workshop componeren gegeven in het muzieklokaal van de Philips van Horne Scholengemeenschap voor leerlingen van Musicline. Rob Goorhuis is een landelijk bekend componist. In het kader van het van Hornejaar heeft de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph hem opdracht gegeven een muziekstuk te componeren rondom graaf Philips van Horne. Dit muziekstuk wordt dan door de harmonie ingestudeerd en later dit jaar uitgevoerd.

De leerlingen van Musicline komen van alle scholen van het voortgezet onderwijs in Weert e.o. hebben een meer dan gemiddeld muzikaal niveau en willen graag extra tijd steken in muziek in ruimere zin. Zij volgen de muzieklessen buiten de reguliere schooltijden. Voorafgaand aan deze workshop heeft Peter Korten van geschied- en oudheidkundige stichting de Aldenborgh de leerlingen geïnformeerd over Philips van Horne.

Rob startte de workshop met een inleiding over zijn werk als componist. Hij liet ook enkele composities van zijn hand horen. Daarna werd verder ingegaan op de theorie en eisen aan een compositie.

Het doel van de workshop is om de leerlingen uit te nodigen tot het maken van een eigen compositie, geïnspireerd door Philips van Horne, die later zal worden bewerkt voor het carillon van de Martinuskerk. Onze beiaardier, Frank Steijns verleent hieraan ook zijn medewerking.

Na een leerzame workshop gaan de leerlingen de komende weken zelf aan de slag om tot een mooie compositie te komen.

> Bekijk foto’s van de workshop