Harmonie verovert 1e prijs

Onze harmonie veroverde op zaterdagavond 23 november een 1e prijs met lof van de jury bij het concertconcours in het Veldhovense theater De Schalm. We behaalden een voortreffelijke score van 90 punten in de eerste divisie, de een na hoogste afdeling voor amateurorkesten.

Het orkest zette onder leiding van dirigent Bart Deckers een mooie prestatie neer. Zo werd het speciaal gecomponeerde muziekstuk ‘Van Horne’ voor het eerst gespeeld tijdens een concours en beoordeeld door een professionele jury.

Toen aan het einde van de dag de uitslag bekend werd gemaakt, klonk gejuich vanuit de zaal. De orkestleden en de dirigent toonden zich meer dan tevreden over het behaalde resultaat. ,,We hebben een geweldige prestatie geleverd, het was nog beter dan we hebben durven dromen’’, oordeelde voorzitter Nico Snellen na afloop van het concours. ,,Ik ben ontzettend trots.’’

Op het programma van harmonie stond als eerst het inspeelwerk ‘Tercio de Quites’ van de Spaanse componist Rafael Talens. Vervolgens maakte de harmonie met de twee concourswerken ‘Van Horne’ van de Nederlandse componist Rob Goorhuis en ‘Danza Sinfonica’ van de Amerikaanse componist James Barnes een goede indruk op de jury. Dat werd beloond met een 1e prijs, een gemiddelde van 90 punten.

Knappe prestatie

“Goede drive, orkest komt los van de materie. Goed karakter en verzorgd technisch spel,” luidde de motivatie in het juryrapport.