Druk bezocht concert in kloostertuin

In de sfeervolle kloostertuin van de Zusters aan de Maasstraat vond op zondagmiddag 24 juni het jaarlijkse vriendenconcert plaats van onze harmonie. Dit jaar was het een bijzondere editie vanwege de wereldpremière van het muziekwerk ‘Philips van Horne’ op beiaard. Het concert werd druk bezocht door honderden gasten.

Onder leiding van dirigent Bart Deckers werd een muzikaal programma ten gehore gebracht dat in het teken stond van het Van Hornejaar 2018 en Italië vanwege de Italiaanse themadag van de winkeliers aan de Maasstraat. Stadsbeiaardier Frank Steijns voerde het splinternieuwe werk op beiaard uit. Hij strooide de muziek als confetti uit over de gasten in de kloostertuin. Het muziekwerk is gecomponeerd door Rob Goorhuis. Vanaf nu zal het werk regelmatig te horen zijn vanuit de toren van de Martinuskerk.

> Lees verder: sfeerimpressie via Weert de Gekste