Dirigenten

Harmonieorkest: Bart Deckers

Dirigent Bart Deckers

Bart Deckers (Boukoul, 1985) begon zijn muzikale carrière als trombonist bij Harmonie Amicitia te Boukoul. Zijn tromboneleraar was Ger Reijnders.

Op vijftienjarige leeftijd maakte hij de overstap naar tuba en werd Rob Geurts zijn docent. Nadat hij zijn mbo-opleiding Sociaal Pedagogisch Werk had afgerond, ging hij naar het Artez Conservatorium te Enschede alwaar hij studeerde bij hoofdvakdocent Joost Smeets. Gelijktijdig studeerde hij ook aan het Mozarteum te Salzburg bij prof. Andreas Hofmeir. In 2009 studeerde Bart cum laude af met een 9,5 als eindcijfer.

Na zijn tubastudie begon hij aan de opleiding HaFaBra-directie bij Fried Dobbelstein. Deze studie heeft hij in september 2013 met goed gevolg afgerond (8,5). Masterclasses heeft hij gevolgd bij Jan Cober, Alex Schillings en Maurice Hamers.

Bart is fulltime dirigent, maar speelt nog af en toe als remplaçant bij het Orkest van het Oosten, het Sinfonieorchester Aachen, Mozarteum Orchester, het Residentie Orkest en Philharmonie Zuid-Nederland. Hij is er trots op dat hij speelde hij in het Nationaal Jeugd Orkest en met beroemde dirigenten heeft samengewerkt, zoals Jaap van Zweden, Sir Simon Russle Davis, Neeme Järvi en Michel Tabchnik.

Percussion Ensemble: Henrico Stevens

Henrico Stevens (Vijlen, 1972) kreeg op 7-jarige leeftijd de eerste muzieklessen van zijn vader. Na op de Muziekschool van Beek les te hebben gevolgd bij Jo Meys, studeerde hij aan het Maastrichts Conservatorium bij Pieter Jansen en Werner Otten. In Keulen volgde hij enkele jaren les bij Georg Breier en volgde masterclasses en privé lessen bij diverse bekende paukenisten en slagwerkers. Tijdens zijn studieperiode was Henrico lid van het Nationaal Jeugdorkest. Als remplaçant werkte hij bij diverse professionele orkesten en ensembles en met diverse gerenommeerde dirigenten. Met deze orkesten werd naast de grote concertzalen in Nederland ook het buitenland aangedaan. Zo concerteerde Henrico o.a. in Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje, Hongarije, Estland, Wales, Slovenië, België, Luxemburg en Zwitserland.

Momenteel is hij verbonden aan het Orkest van de Nederlandse Douane als paukenist en slagwerker. Na vele jaren verbonden te zijn geweest aan Muziekschool Kumulus te Maastricht, werkt hij momenteel als privé docent bij diverse verenigingen. Verder is hij docent voor de opleiding instructeur / slagwerkdirigent bij de Limburgse bond van tamboerkorpsen (LBT).

Als dirigent heeft Henrico zijn sporen ruim verdiend. Diverse provinciale en nationale titels werden behaald met de slagwerkgroepen van St.-Caecilia Schimmert, St.-Barbara Leveroy, Eensgezindheid Maasbracht-Beek, Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden, Eendracht Dieteren, alsmede met de Koninklijke Fanfare De Vrije Burgers Valmeer.

Jeugd- en Opleidingsorkest: Ineke Roost

Ineke Roost (Kelpen-Oler, 1988) begon op 8-jarige leeftijd met AMW-les blokfluit via muziekschool Kreato. Na 2 jaar stapte ze over naar F-hoorn. In 2005 startte ze met de opleiding Docent Muziek aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Voor haar musiceervak hoorn volgde ze lessen bij Herman Jeurissen en Fons Verspaandonk. Tijdens haar studie volgde ze de minor Conducting en kreeg ze lessen in dirigeren van o.a. Louis Buskens, Maino Remmers en Martien van Woerkum. Nadat Ineke in 2009 haar diploma behaalde ging ze aan het werk als docent muziek op het Pius X-College te Bladel. Naast muziekdocent en dirigente van de jeugdfanfare St.-Cecilia uit Hunsel en het Jeugd- en Opleidingsorkest van Harmonie St.-Joseph 1880 Weert, is Ineke als hoorniste werkzaam bij het Fanfare Korps Nationale Reserve van de Koninklijke Landmacht. Dit combineert ze met het dirigeren van Kinder- en Jongerenkoor Swing it Out in Kelpen-Oler. Het grootste deel van haar werkweek is ze muziekdocent op een middelbare school in Bladel.

Jeugdensemble: Nicole van Hulst

Nicole van Hulst (Weert, 1985) startte met muziek maken op bugel bij de fanfare St.-Liduina in Kelpen Oler. In de loop der jaren heeft bugel gespeeld bij St.-Cornelius in Roermond, De Eendracht in Neer en de Kerkelijke Harmonie St-Joseph 1880 Weert. In Roermond heeft ze ook enige tijd de jeugdfanfare gedirigeerd. Sinds 2018 is ze de dirigent van het jeugdensemble. In haar dagelijkse werk is ze leraar op een basisschool in Someren.