Harmonieorkest: Bart Deckers

Bart Deckers (Boukoul, 1985) begon zijn muzikale carrière als trombonist bij Harmonie Amicitia te Boukoul. Zijn tromboneleraar was Ger Reijnders.

Op vijftienjarige leeftijd maakte hij de overstap naar tuba en werd Rob Geurts zijn docent. Nadat hij zijn mbo-opleiding Sociaal Pedagogisch Werk had afgerond, ging hij naar het Artez Conservatorium te Enschede alwaar hij studeerde bij hoofdvakdocent Joost Smeets. Gelijktijdig studeerde hij ook aan het Mozarteum te Salzburg bij prof. Andreas Hofmeir. In 2009 studeerde Bart cum laude af.

Hij speelde als musicus bij bij het Orkest van het Oosten, het Sinfonieorchester Aachen, Mozarteum Orchester, het Residentie Orkest en Philharmonie Zuid-Nederland. Hij is er trots op dat hij speelde hij in het Nationaal Jeugd Orkest en met beroemde dirigenten heeft samengewerkt, zoals Jaap van Zweden, Sir Simon Russle Davis, Neeme Järvi en Michel Tabchnik.

Verder volgde hij de opleiding HaFaBra-directie bij Fried Dobbelstein met aanvullende masterclasses van Jan Cober, Alex Schillings en Maurice Hamers. Bart is nu fulltime dirigent.

Percussion Ensemble: Henrico Stevens

Henrico Stevens (Vijlen, 1972) kreeg op 7-jarige leeftijd de eerste muzieklessen van zijn vader. Daarna volgde hij les op de Muziekschool van Beek bij Jo Meys, studeerde hij aan het Maastrichts Conservatorium bij Pieter Jansen en Werner Otten. In Keulen volgde hij enkele jaren les bij Georg Breier en volgde masterclasses en privélessen bij diverse bekende paukenisten en slagwerkers. Tijdens zijn studie was Henrico lid van het Nationaal Jeugdorkest. Als musicus werkte hij bij diverse professionele orkesten en ensembles en met diverse gerenommeerde dirigenten. Met deze orkesten speelde hij in veel concertzalen in heel Europa.

Momenteel is hij verbonden aan het Orkest van de Nederlandse Douane als paukenist en slagwerker. Verder werkt hij als docent bij diverse verenigingen en kun je hem tegenkomen als jurylid bij concertconcoursen.

Als dirigent heeft Henrico zijn sporen ruim verdiend. Hij behaalde mooie resultaten met verschillende percussie- en slagwerkensembles.

Jeugd- en Opleidingsorkest: VACANT

Komt hier jouw foto?

Jeugdensemble: Mieke Douven – Salemans

Mieke Salemans (Weert, 1985) begon op 7-jarige leeftijd met blokfluit.  Daarna is ze gestart op trompet en heeft lessen gevolgd bij de muziekschool in Weert bij Mia Claessens en Lou Fijten. Na zever jaar heeft Mieke een overstap gemaakt naar tenorsaxofoon en volgde privélessen bij Jean-Pierre Cnoops . Vijftien jaar later koos Mieke voor klarinet. Zij volgde les bij Nanda Pletzers-Meering en Ilse Oosterom-Jongen.

Mieke is sinds 1996 lid van onze harmonie en tot op het heden actief muzikant. Mieke is dirigent van het beginnersensemble en geeft les op blokfluit. Mieke is werkzaam als leraarondersteuner bij een basisschool.

Jeugd Percussion Ensemble: Sjoerd Ceelen

Sjoerd Ceelen

Sjoerd Ceelen (Weert, 1987) is professioneel musicus. Hij treedt zelf op als slagwerker met verschillende orkesten in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij slagwerkdocent en dirigent. Sjoerd is sinds jaar en dag een actieve muzikant van onze vereniging.